Buitenschoolse opvang FunVaria
waar plezier voorop staat

Informatie BSO FunVaria

Wie en waar?

De BSO groep bestaat maximaal uit 21 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Mirjam Koster is groepsleidster/eigenaar van de BSO.

De BSO vestigt zich in het mooie Westeremden op de Abt Emo school. Locatie klim-op vestigt zich in Middelstum.

Aanmelden;

Als je benieuwd bent naar de werkwijze en sfeer op de BSO ben je altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Loop gerust binnen! Mirjam zal je te woord staan en de BSO laten zien óf we maken een afspraak om rustig te kunnen kennismaken.

ben je benieuwd of jullie kinderen het leuk vinden op de BSO? kinderen zijn op afspraak welkom om vrijblijvend te komen oriënteren. Bevalt het? dan komt er een vervolg gesprek waar alle papieren worden doorgenomen.

Scholen?

Kinderen van 4-12 jaar zijn welkom, van de scholen - Abt Emo Westeremden, de Wilgenstee Zeerijp, de Zandplaat ‘t Zandt, Klim-op Middelstum en de Meerpaal in Groningen. Kinderen van andere scholen zijn in overleg ook welkom.

Vervoer naar de BSO wordt verzorgd door de BSO, soms wordt er in overleg een reiskostenvergoeding gevraagd.

BSO is vrije tijd!

Kinderen spelen net als thuis, vrij, gedurende de middag. Wij spelen op het buitenterrein van de Abt Emo school, waar kinderen kunnen fietsen, klimmen, schommelen, in de zandbak en bosjes kunnen spelen. Binnen is er ook genoeg te doen. Op het leerplein kunnen spelletjes gedaan worden, met lego, op de Wii, met de kapla de voetbaltafel of het winkeltje. In het onderbouw lokaal kan er in de huishoek en constructiehoek worden gespeeld. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd die kinderen uitnodigen mee te doen. In onze visie beschrijven we graag duurzaam bezig te zijn en aandacht te hebben voor de natuur. Dit zie je terug in ons activiteitenaanbod.

Eten en drinken

Kinderen zijn in de groei en spelen intensief. gezond en regelmatig eten en drinken is daarom belangrijk. om 15 uur en 17 uur eten en drinken we aan tafel. Wij vinden het belangrijk om bewust te zijn van gezonde voeding en bieden gevarieerde verantwoorde voeding aan. Kinderen kiezen hun eigen beleg of fruit en kunnen ongedwongen meedoen aan tafel.

kosten;

BSO FunVaria is een geregistreerde erkende kinderopvang, dat wil zeggen dat werkende ouders kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen. Dit maakt de kosten voor de BSO zeer betaalbaar zijn. Onze uurprijs is 7,72 per uur. Één BSO middag wordt altijd tot 18 uur berekend.

Alle activiteiten, uitstapjes, verzorging en voeding zijn inclusief de uurprijs.

Kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk. kijk op www.belastingdienst.nl voor een proefberekening 

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van toeslagen of heb je vragen? We helpen je graag.

Het is belangrijk dat je uiterlijk 3 maanden na de start van de opvang toeslag hebt aangevraagd. Op de site van toeslagen vind je een rekenhulp die aangeeft hoeveel uren BSO je mag opgeven. Voorbeeld, de minst werkende ouder werkt 5 uur per week, dit geeft de mogelijkheid om maximaal 16 uur BSO per maand op te geven.

Een schooljaar telt 40 school weken. De BSO uren worden teruggerekend naar een maand bedrag. Dit factuur is maandelijks het zelfde bedrag. Vakantie of marge dagen zijn niet inbegrepen  Deze zijn op aanvraag en komen altijd met een extra factuur.

* uit deze informatie kunnen geen rechten worden ontleent. kijk op de site van toeslagen.nl welke voorwaarden voor jullie persoonlijke situatie gelden.

Vakanties

In vakanties maken we er echt feestje van. We zijn in overleg alle dagen open van 8.00 uur - 18.00 uur. We doen regelmatig leuke uitstapjes, bakken koekjes, maken een wandeling of hebben een leuke huttenbouwdag.

Voor een vakantie dag(deel) wordt altijd 5 uur berekend (8.00 - 13.00 uur en/of 13.00 - 18.00 uur)

Ophalen en spelen

Je kunt je kinderen gedurende de hele middag ophalen. Wij denken ook graag mee in het maken van speelafspraakjes. Als kinderen willen spelen, kan dat vaak! Op de BSO mag altijd 1 speelvriendje aansluiten. En als kinderen bij een vriendje thuis willen spelen kan dat ook (met toestemming ouders). Oudere kinderen kunnen met toestemming van ouders ook zelfstandig buiten spelen of naar de aangrenzende speelweide. 

Professioneel

Omdat wij een erkend kindcentrum zijn, voldoen we aan vele wettelijke eisen.

Ons personeel is erkend geschoold, wij hebben een kinder EHBO certificaat. Wij werken vanuit ons pedagogisch beleidsplan waarin wij omschrijven hoe de kinderen - sociaal emotioneel en cognitief gestimuleerd worden. De emotionele veiligheid en normen en waarden gewaarborgd worden.

Als onze medewerkers hebben een VOG (verklaring omtrent gedrag) en zijn gekoppeld aan BSO FunVaria door middel de BRK.

Wij werken vanuit het beleid veiligheid en hygiëne en inventariseren regelmatig risico's op de BSO.