Buitenschoolse opvang FunVaria
waar plezier voorop staat

WELKOM BSO FUNVARIA

Welkom bij BSO FunVaria! Het kleinste kindcentrum van het noorden. Wij bieden Buitenschoolse opvang op de Abt Emo school in Westeremden. Dit ben ik Mirjam Koster, vast gezicht van de BSO. Onze groep bestaat uit maximaal 11 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

Vanaf 23 augustus 2021 starten wij met een nieuwe BSO groep op de Klim-op School. Op vrijdag in schoolweken van 8.15-18.00 uur. Neem contact op voor meer informatie.


Het zijn de kinderen die de BSO doen stralen, met al hun pret, creative geknutsel en energieke buitenspel. En dan hebben wij ook nog eens een heerlijke locatie op de Dalton Abt Emo school in Westeremden, waar we kunnen genieten van een geweldige omgeving en een ruime binnenruimte.

 


In onze visie beschrijven wij dat we duurzaamheid belangrijk vinden. In ons spelmateriaal zie je dat goed terug. We gebruiken veel milieu vriendelijke producten en kosteloos materiaal. Het laat kinderen ontdekkend kennis maken met hun eigen vindingrijkheid.

Ook gebruiken wij uiteraard divers populair speelgoed, zoals Lego, klei, playmobil, kapla, spelletjes enz.

We spelen in het winkeltje met verschillende materialen. van oliebollen kraam tot wasknijper winkel, niks is ons te gek.

Op het leerplein staat een voetbaltafel, waar de kinderen een potje kunnen voetballen. 

In het onderbouw lokaal is een huishoek, een boeken zolder en een constructie hoek.

Buiten spelen de kinderen graag in de bosjes. of op de klim, glij en draai toestellen op het plein. Op het schoolplein kun je heel goed voetballen, basket ballen of rondjes fietsen.

In de zandbak kunnen de kleinsten zich uren vermaken met een graafmachine en scheppen en emmers.

Oudere kinderen met toestemming kunnen zelfstandig buiten spelen. Dit geeft ze de kans om vrij te spelen, wat past bij de verantwoordelijkheden die een kind aankan.